Ιστορία

Ιστορία

1999
Η εταιρεία ξεκινά την πρώτη επιχειρηματική της δραστηριότητα, την εισαγωγή και διάθεση βιολογικών προϊόντων στην ελληνική αγορά. Έχοντας πείρα από το 1981 από οπού ξεκινάει η δραστηριότητα της οικογένειας Πλεσιώτη στο χώρο της λιανικής αλλά και της χονδρικής πώλησης.


2000
Η εταιρεία αναπτύσσεται για δημιουργεί το δικό της συσκευαστήριο και παράγει τα δικά της προϊόντα με το Brand Name "Bio Vita" Κατηγορίες προϊόντων: μούσλι, νιφάδες δημητριακών, ξηροί καρποί αποξηραμένα φρούτα, όσπρια, ζυμαρικά και αλλά προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας.


2001
Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσετε και αρχίζει να έρχεται σε επαφή με τα μεγάλα Super Markets της χωρας, πετυχαίνοντας να βάλει πρώτη βιολογικά προϊόντα στην Ελλάδα στα Super Markets.


2002 - 2006
Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει την γκάμα των προϊόντων της και να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητά τους. Απαραίτητα εργαλεία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απότέλεσε η υιοθέτηση και εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO22000:2005 και ISO 9001:2008 αντίστοιχα.

Τα εν λόγω συστήματα εφαρμόζονται σε όλα τα προϊόντα που εισάγει, συσκευάζει και εμπορεύεται η εταιρεία BIOVITA ΑΕE, από τις πρώτες ύλες και τα εισερχόμενα προϊόντα, τη συσκευασία μέχρι και την τελική διάθεση στους πελάτες. Τα συστήματα αυτά βελτιώνονται διαρκώς για να καλύπτουν πάντοτε τις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών καθώς και για να αντικατοπτρίζουν τις απαιτήσεις της αγοράς και της νομοθεσίας σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα.


2007

Η εταιρεία συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία καταθέτει ένα ολοκληρωμένο φάκελο για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης για εκσυγχρονισμό του συσκευαστηρίου της και των μέσων αποθήκευσης και διακίνησης των προϊόντων της.


2008
H εταιρεία ολοκληρώνει το σχέδιο ανάπτυξης της πετυχαίνοντας επιδότηση από το πρόγραμμα επιδοτήσεων Π.Ε.Π. (ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) Συνολικός προϋπολογισμός 134.073,00 με δημοσιά δαπάνη 67.036,50.

Ολοκληρώνοντας το παραπάνω επιχειρηματικό σχέδιο η Bio Vita AEE έχει πλέον δυνατότητα αποθήκευσης 200 παλετών και δυναμική συσκευασίας 10.000 τεμάχια ημερησίως.